2018-08-06 51 浏览
约埋朋友仔出旺角睇玩具,睇完都已经8点几,呢个时间应该系晚餐嘅繁忙时间,周围行,行咗入广华街,见到有间门面好似茶餐厅嘅餐厅,门口有个大大个餐牌,好多菜式拣,今晚一于食佢~~刚好有人走,唔系等咗好耐就有位~~哗~~~餐牌上面真系有好多选择,样样都想食!最后我哋两个人点咗4𩠌1汤海南鸡 例牌份量唔少,鸡件够滑身,配上泰式辣汁同姜蓉,各有特式。冬阴功汤 细上枱嘅时候感觉个汤好似普通野原来超多料,个汤好甜,食得出应该用咗新鲜虾去煮,好味㖞~而且个辣味刚刚好,不过唔食得辣嘅朋友就未必接受到。金砖豆腐真系外脆内软,外皮有黑芝麻,多咗芝麻香味,配埋泰式辣酱食,好好味呀~马沙文咖喱 - 牛肉牛肉同配料一样多,唔辣,配薄饼好夹,但唯一缺点系薯仔煮得唔够耐,唔够林同唔够味。咖喱跟薄饼蛋黄鸡翼超邪恶,浓浓嘅咸蛋黄味道,整得好好食,厨师好聪明将鸡翼起单骨,食嘅时候好方便,不过食到尾有点腻。整体嚟讲《阿来》系有水准嘅,价钱唔贵,份量又够,环境干净,坐得舒服,唔会好似一般旺区嘅餐厅逼逼夹夹咁,而家伙记有礼貌,上菜够快,值得一赞!!!

刚好有人走,唔系等咗好耐就有位~~

哗~~~
餐牌上面真系有好多选择,样样都想食!

最后我哋两个人点咗4𩠌1汤

海南鸡 例牌
份量唔少,鸡件够滑身,配上泰式辣汁同姜蓉,各有特式。
海南鸡(例牌)

冬阴功汤 细
上枱嘅时候感觉个汤好似普通野

马沙文咖喱 - 牛肉
马沙文咖喱(牛肉)

咖喱跟薄饼
咖喱配薄饼

海南鸡(例牌)
金砖豆腐
马沙文咖喱(牛肉)
咖喱配薄饼