2020-07-01 112 浏览
第一次去新泰,系湾仔 W Square 分店,感觉非常震撼,地方大,气氛好,大型泰国装饰好有霸气,食物好食、份量足,午餐价钱仲好抵添!之后再去过湾仔卢押道分店,地方细一点,印象依然好,中午超多人等位。今次到尖沙咀分店,却令我有点失望。☹🔸️环境 : 🌕🌕第一个感觉系 : 点解咁细嘅?说好了的气氛呢?唯一优点,系我地被安排坐喺落地玻璃嘅窗口位,观景不错。🔸️食物 :星期六,依旧有午市优惠套餐,价钱抵,大概只是60-80蚊,我哋今次散叫。🥗 柚子虾沙律 ~ 系我食过泰式沙律中最好味嘅一次😋,柚子新鲜爽甜,重点系比平常嘅冻,喺炎夏作为前菜真系一流,推介!👍🍡串烧 ~ 味道好,唔够热,鸡串比牛、猪串好🍤 虾饼 ~ 卖相吸引,热辣辣,可惜系热粉团🐷 猪颈肉 ~ 一般,烧得不够香🍜 汤底 OK,整体可以 🔸️服务 : 一般,你不举手,侍应不会主动过来,正面D睇,可以话系不打扰。冇限时,可以倾够先走 🌕🌕🌕🔹️总结 : 食物份量多,价钱平,一分钱,一分货,湾仔分店各方面更胜一筹。

🔸️环境 : 🌕🌕

🔸️食物 :

泰式柚子虾沙律

🍡串烧 ~ 味道好,唔够热,鸡串比牛、猪串好
串烧

🍤 虾饼 ~ 卖相吸引,热辣辣,可惜系热粉团
泰式炸虾饼

🐷 猪颈肉 ~ 一般,烧得不够香
烧猪颈肉

🍜 汤底 OK,整体可以
喇沙虾米线

2020-06-27