2024-06-19
朋友介绍话天后呢度有间正宗泰菜,从餐厅装修,摆设,菜单,就知道系地道正宗👍🏻原来餐厅系由泰北星级名厨主理,食材都系定期由泰国空运到港,难怪质素咁有保证!餐厅有两款免加一套餐,超级经济抵食😍样样有d, 超级多元化。抵食多元化2人餐$438泰式小食拼盘有炸虾饼,炸春卷,沙嗲串烧猪,样样都香口惹味,而且份量刚刚好,每样都试到,又吾使食太多😋冬阴公虾汤味道超香浓,足料,有大量秀珍菇,大虾爽甜,好饮👍🏻泰式秘制咖哩炒海虎虾有两只超巨型大虎虾!大过我手掌🤣虎虾肉质弹牙鲜味,相信只有生鲜虎虾先做到😋秘制咖哩汁好滑好惹味,吾辣,配蒜蓉包或者饭都一流🤤泰出色无骨海南鸡(1/4只)卖相好靓,将鸡肉切到一块叶咁,鸡肉几嫩滑,配左个自家制酸辣酱,好开胃😋😀😀😀菠萝鸡粒炒饭颜色金黄,饭炒得好香,鸡粒份量好多,加埋肉松,啖啖滋味。精美甜品椰汁糕同芒果糕,清清甜甜,完美作结。荔枝沙冰$28鲜青柠沙冰$28沙冰即叫即整都系28元,超级抵饮,透心凉之选👍🏻总括嚟讲,餐厅性价比好高,另外仲有其他抵食套餐,优惠食品等,下次一定要再黎。
抵食多元化2人餐$438
泰式小食拼盘
冬阴公虾汤
味道超香浓,足料,有大量秀珍菇,大虾爽甜,好饮👍🏻
泰式秘制咖哩炒海虎虾
泰出色无骨海南鸡(1/4只)
菠萝鸡粒炒饭
颜色金黄,饭炒得好香,鸡粒份量好多,加埋肉松,啖啖滋味。
精美甜品
椰汁糕同芒果糕,清清甜甜,完美作结。
荔枝沙冰$28
鲜青柠沙冰$28