2024-11-26 156 浏览
泰式生虾,有8只,虾够鲜甜,每只都浸满泰式酸辣汁,酸酸辣辣,好开胃。配埋啲香草,味道层次好丰富。泰北清汤生菜伴马拉盏酱呢道菜有啲惊喜,清汤清甜,生菜爽脆,配埋马拉盏酱,非常惹味,辣中带甜,食完好想再嚟多碟。薄脆虾饼有5件,炸得刚刚好,唔会太油腻,虾味浓郁,外脆内软,配埋甜酸酱,简直系完美嘅小食。泰北猪颈肉金面系我最钟意嘅一碟。猪颈肉煎得香口,肉质嫩滑,面条吸晒汤汁,浓郁嘅香料味。 泰式清汤牛肉金边粉汤底清甜,牛肉片嫩滑,配上金边粉,口感丰富。汤底嘅香料味好突出,但唔会抢味,啱晒钟意清淡嘅朋友。柠檬草南姜饮品好清新,香茅同南姜味互相平衡,饮完即刻觉得清爽,非常适合用嚟解腻。泰式冻奶茶,奶香浓郁,甜度啱啱好,茶味亦都好突出,系一个好好嘅收尾。