2024-01-27 588 浏览
今日跟班朋友喺呢间泰国食店搞个微醺夜。拣咗几款招牌菜式,第一啖已经感到惊喜喇😲!海南鸡啫喱嘅口感🐔,鸡皮爽滑,肉质鲜嫩,同传统版本有啲唔同,居然系微咸嘅口味,拌埋啲新鲜菠萝,出奇地啱口。辣椒炒鲜鱿😋,哇,真系辣到我谂住即刻叫杯柠檬水救命。不过,辣而不燥,海鲝滑溜又弹牙,加上啲爽口嘅青椒洋葱,系好夹!木瓜沙律⭐,清新开胃,但我觉得略嫌平平,下次想试下啲更爆味嘅款式。哎哟,唔记得讲埋啲饮品喇;芒果沙冰🥭够哂香甜冰凉,够哂kick过呢燥热嘅天气。当晚话题中嘅佼佼者,无非系呢度嘅三色糯米饭啦,色彩缤纷又点除咗老板嘅用心?每一啖都嚟个香滑糯米与甜香芒果完美结合,够哂型有得食,正宗口感一流。综合嚟讲,呢度确系间不错嘅地方,斋啖嘴都话得过去,有机会一定再黎!👌