泰Grill (享和街)

Thai Grill (Heung Wo Street)
2024-07-03 13 浏览
呢间泰国餐厅大胃好钟意食㗎,最近开咗嚟荃湾,大胃唔使走咁远就食到,开心之前去过几次都唔见咁多人排队,睇得出荃湾街坊向往咗好食嘅泰国餐厅好耐喇上次食过船面,念念不忘,今次就试鸡肉船面,汤汁更胜从前,微辣香口鸡肉几多,猪皮索汤,面底好弹牙佢地嘅猪颈肉好好食,呢餐食埋炒饭睇吓点,配三色豆仍然炒到镬气扑鼻,猪颈肉好爽口,啖啖厚切,成碟饭唔会太油大胃之母好想食沙律,平时唔太食泰式沙律嘅大胃姑且放胆陪食,凤爪沙律好过瘾,非常爽弹,又可以拣少辣,可以放心食次次食完饭食芒果糯米饭,好多时都太饱,今次谂住食椰汁西米糕会细份啲,点知都系好大份,仲要非常香甜绵绵夏日热气笼罩大地,劲口渴嘅我地好想嗌嘢饮,杯柠檬绿茶劲大杯,比平时嘅柠茶有另一种芳香泰茶都有沙冰,又可以拣少甜,轻盈得嚟不失茶味

泰式船面

鸡肉几多,猪皮索汤,面底好弹牙

猪颈肉炒饭

泰式酸辣凤爪沙律

椰汁西米糕

泰式柠檬冰绿茶

泰式奶茶沙冰

泰茶都有沙冰,又可以拣少甜,轻盈得嚟不失茶味
2024-06-28
泰式船面