2019-05-01 91 浏览
呢几日天气有啲热,夏天真系黎啦,因为冇乜食欲,咁就不如去食下thai菜,有啲酸酸辣辣嘅嘢食,好似开胃啲咁之前见朋友嚟过呢一间泰国餐厅食,好似几唔错咁,就黎试吓啦😇都几冇介绍错,入到黎觉得好有泰国嘅感觉,包括啲家私同埋成个气氛都系非常舒适,真系冇拣错地方。食泰国菜,梗系要食下佢嘅肉碎包生菜啦,仲好似好健康添,咁佢都有唔同嘅肉类选择,特别啲嘅有鱼肉啦,咁我哋今次就冇拣嘅,我哋就选择咗鸭肉,因为好似出面啲泰国餐厅都比较少有呢一种,不过题番声如果唔系好食得辣就唔好拣啦,因为都几辣下嘅,但系就几开胃,啱晒做前菜啊跟住就叫咗个马拉盏炒通菜,真系唔识唔知原来马拉盏系咸鱼嘅一种,通菜加埋都好好食,都几健康。跟住我哋都叫咗鱿鱼,同出面西式嘅餐厅有啲唔同,佢个汁都系酸酸辣辣咁嘅,下次嚟试吓佢哋个南瓜饭先,因为见到隔离食好似好好食

之前见朋友嚟过呢一间泰国餐厅食,好似几唔错咁,就黎试吓啦😇