2023-10-15
前排经过太子见到呢间泰式餐厅门口好靓 唔知系咪新开 就想试吓 点知已经full house 今次book定位再嚟😈店舖内内外外都好有小清新感觉 以藤木为主 再配以绿色植物装饰假窗 好似去咗丛林用餐咁🌴🐟酥炸泰式香料鲈鱼 💰178餐厅嘅食物选择非常多 样样都想食 店员可能见我太迷茫就介绍吓餐牌 推荐呢个新出嘅鲈鱼🐟原本以为佢会好似平时烤鱼咁原条上 嚟到先知原来系起晒粒粒鱼肉咁去炸 配搭泰式酱汁同葱等香料 食落酸酸甜甜好好味 食晒啲酥炸鱼粒仲会见到条被削去肉嘅鱼身 果然原条鱼 好足料☺️🍞特式咖喱烩海鲜农夫包 💰198农夫包好软熟 超吸咖喱汁 咖喱香浓唔辣 超多咖喱汁唔怕唔够蘸包 海鲜方面有虾、青口、鱿鱼 海鲜份量唔多但几好味 净化食包已经好够饱 🥠炸芝士虾饼 💰88一向都钟意食泰式虾饼 但咁大件嘅、加咗芝士嘅 真系第一次食😆热辣辣炸起 切开系满满嘅芝士 仲做到拉丝效果 咸咸哋但唔会好漏 钟意虾饼嘅要试试🥰🥭芒果糯米饭 💰52芒果睇落唔系好黄 但食落好香又几甜 糯米饭都好烟韧 小小哋一人几啖做饭后甜品唔错🍹泰式奶茶 💰32+3加$3转熊仔冰🐻饮品用个碗装住好特别 熊仔浸浴咁超得意 冰系茶
🐟酥炸泰式香料鲈鱼 💰178
炸芝士虾饼
🥭芒果糯米饭 💰52
芒果糯米饭
🍹泰式奶茶 💰32+3
加$3转熊仔冰🐻饮品用个碗装住好特别 熊仔浸浴咁超得意 冰系茶底 溶化速度唔算快 奶茶本身都唔系好甜
泰式奶茶
🍹泰式龙眼冰 💰32
同样用大碗装住嘅龙眼冰 好多龙眼肉 龙眼肉几爽甜 整体系清甜唔会觉得系死甜
泰式龙眼冰
🔔另设加一