同屋企人拜完山,就同屋企人试下海南鸡呢间餐厅,因为佢出名就系佢啲海南鸡!一行三人,入到去,服务员D态度几好,细心为我地准备餐牌,甘我地三个人就叫左三样野食喇!甘我地就叫左出名嘅泰式海南鸡饭、黄咖喱鸡饭及冬荫功猪颈肉汤金边粉。食落啖啖都系鲜甜肉嫩嘅海南鸡,配搭上秘制海南鸡酱,见到好多人都食,睇见都流哂口水!饭,呈现黄色,因为配左油,要食得滋味,快D试下呢度嘅海南鸡饭!仲有,要试嘅野又点止一海南鸡呀,我地叫左个黄咖喱鸡饭。一食停唔到,想忍下口都唔得!唔系帮佢卖广告,但佢D咖喱同辣度唔会话好大分别,食落D鸡俾D咖喱锁系D酱汁,啖啖都会咖喱味,你点可以唔试呀!另外,我地亦都点左个冬荫功猪颈肉汤金边粉,金边粉爽口弹牙,仲锁住D冬荫功,辣得黎又好食,唔系话麻辣,猪颈肉唔会太靭,所以值得一试!

泰式海南鸡饭
黄咖喱鸡饭
2016-04-06
  • 泰式海南鸡饭、黄咖喱鸡饭及冬荫功猪颈肉汤金边粉