2023-07-12
泰国菜真系越嚟越有惊喜啊!最近曼谷🇹🇭新派泰国菜品牌Another Hound Café系沙田开咗海外首间分店,朋友食过都赞,所以我哋一家都去食下♥️ 首先我就比餐厅门口嘅蛋糕柜吸住咗😂净系千层蛋糕都有四款,相信餐厅相当著重甜品啊!😍今次同诺诺阳阳嚟我哋就唔打算叫酸辣嘢,餐牌除咗传统泰式菜外,有好多选择,首先我哋就叫咗个小食拼盘过下口瘾先,一齐过试晒6款香口小食!芋头饼炸到超香脆,正!单骨鸡翼好惹味,两个仔好欣赏~ 主食我哋试咗泰式海陆双拼伴泰式沙律🥗,大虾虾肉新鲜,牛扒份量都算多,$298都几抵食👍🏻另外叫咗个原个菠萝海鲜炒饭,好多菠萝肉,切得够细粒,令炒饭好香甜好开胃🤩 今餐明显留肚叹甜品🍧甜品我哋叫咗芒果糯米饭、蓝莓芝士饼同芒果芭菲杯配椰子雪葩;芒果糯米饭芒果有半个咁多,好甜!糯米饭烟烟靭靭好味,芒果芭菲杯有三重享受,分别系椰子雪葩、芒果肉粒同椰香糯米饭,系一个令人好满足嘅甜品👏🏻 饮品方面都有好多选择,mocktail色彩缤纷又有水果酸甜味,配泰国菜好适合👏🏻份量相对大杯抵饮~各样食物渣嘅水准都咁高,唔怪得餐厅咁受欢迎,排晒队等位,下次一定再嚟过品尝~
小食拼盘