2011-05-30
今日早左放lunch, 所以去远d, 到湾仔. 呢间nana banana 都系d fd 介绍, 一d都唔难揾, 湾仔地铁c出口过对面就到.一去到, 好有气氛lo~, 或者系因为lunch hour, 所以感觉好舒服, 暗暗的, 静静的, 第一印象不错.然后, 是侍应, 话明系泰国嘢,当然系泰国靓女侍应啦..咳,,,,回正题, 因为我唔太喜欢食spicy的嘢, 所以选择了'鸡肉炒泰国金边粉', 好好味lo~~, 其实话唔辣就假, 有d lo, 仲有呢个金边粉有d 甜甜地, 又带有d 酸味味, 开胃之余, 令我对泰国嘢改观, 原来金边粉可以咁煑既~ 另外, 仲送饮品, 例汤,仲有甜品, d甜品唔系话系街边买嫁, 自己煮嫁! 今次系反薯糖水, 都好好味, 够甜又够辣, 饮的时候我笑左出来, 因为好有阿妈的味道不过美中不足的是贵左d lo. 唔知你仲唔仲意泰国嘢? 有冇好介绍先~~~
然后, 是侍应, 话明系泰国嘢,当然系泰国靓女侍应啦..
唔知你仲唔仲意泰国嘢? 有冇好介绍先~~~