2024-08-11 567 浏览
一直都知道博爱医院🏥后面有间隐世泰国菜,装修布置好似世外桃源甘,有室内同户外,而且仲自设左停车场🚙🚗🏍️免费泊车,仲可以带埋宠物🐈🐈‍⬛🐩🐕🦮🐕‍🦺泥放电添。啱晒一家大细、朋友或者情侣,黎享受一个短短嘅泰国小旅行。听讲呢度夜晚会更加靓,喺星期五、六、日仲会有busking添。📌干炒鲜虾金边粉🦐 $73+$10金边粉炒得好有镬气,大大只鲜虾好爽口,店舖仲好细心挑埋虾肠,捞埋d花生碎一齐食,口感更加丰富📌印度白咖哩鸡配印度烤饼🐔 $73+$10印度用咗乳酪去腌鸡,令到鸡肉嘅肉质更嫩滑,唔会有骨同埋皮,啱晒我呢啲懒人。烟韧嘅烤饼点想白咖哩汁,有少许微辣,姜黄粉可以促进肠度蠕动同埋血液循环,令到我哋分泌更加多唾液同胃液,夏天都好开胃🏖️📌泰式炸虾饼🦐 跟餐+$30 炸虾饼外层口感松脆唔油腻,里面肉质爽弹。鲜甜嘅虾味,沾上泰式辣酱,好食到食唔停得口😋😋😋📌奉送青柠梳打🍹 & 📌珍多冰🍹夏日炎炎,甜度适中,系泰国必点嘅解渴饮品🧊📌马拉盏炒通菜🥬 $85味道咸香惹味嘅经典泰国调味料 - 马拉盏同爽脆嘅通菜是天作之合👩‍❤️‍👨📌芒果糯米🥭 $68甜品系第二个胃,鲜甜兼入口即溶嘅芒果,mix 埋系热辣辣又软

📌干炒鲜虾金边粉🦐 $73+$10

📌印度白咖哩鸡配印度烤饼🐔 $73+$10

📌泰式炸虾饼🦐 跟餐+$30

📌奉送青柠梳打🍹 & 📌珍多冰🍹
夏日炎炎,甜度适中,系泰国必点嘅解渴饮品🧊

📌马拉盏炒通菜🥬 $85

📌芒果糯米🥭 $68
甜品系第二个胃,鲜甜兼入口即溶嘅芒果,mix 埋系热辣辣又软糯嘅紫糯米,最后仲系上面淋上香滑嘅椰汁,系今餐完美嘅句号。

💸连加一total $384

📍泰东 (元朗)
元朗东成里1号地舖

@thailandeast1