2024-01-08 33 浏览
落嚟这间泰国餐厅,先叫咗个椒盐茄子酿虾胶嚟,真系出奇地惹味!茄子腍滑,虾胶咬落去Q弹得嚟有嚼劲,椒盐帮手提升咗成件事嘅层次。跟住埋手试咗烧猪颈肉生菜包,唔讲唔知,猪颈肉烧到外皮微焦香口,啖啖肉嘅份量都几够晒分量,包埋啲生菜嚟食,清新得嚟有肉嘅满足感,正!跟手,试咗佢哋招牌嘅特色海鲜咖哩。乜嘢椰香飘飘、咖哩劲够味,小辣嘅选择啱哂唔想太辣嘅我,又想有啲刺激。捞埋饭,简直系至尊享受!😋 最后甜品上场,一碗橙红色悠悠嘅泰式龙眼冰入口即化,龙眼又多肉甜甜,饮落凉哂成个人!整体嚟讲,这家泰国餐厅俾我一啲唔同凡响嘅滋味。环境又舒服,下次有机会一定返嚟再试试其他款。对咗,啲料理真系个个都有得讲,有得食! 🥢🍜🌶️