2024-08-08
我最钟意周围揾好嘢食 💗,最近朋友同我讲乐富有间食✨正宗泰国菜,泰国师父主理呀。 星期六去尝正宗泰国风味套餐,真系好抵食, 份量好多呀, 卖相好精致。🌈现在午市购买任何主食 如海南鸡饭,汤面,都可以半价加购汤粉面一份💜, 要约多几位朋友一起过嚟再品尝美食。餐厅位于UNY生活创富里面, 唔好睇佢铺面细细 ,但系可以有好多唔同种类嘅菜式选择呀, 我见到二人套餐真系好超值💛, 包括 2款主食, 2款小食 及2柸饮品。我选了✨️牛丸猪肉丸双拼船面, 我选择咗金边粉 ,汤底 浓郁清香有阵阵嘅香叶味道 ,真系食唔停口呀。另外我选择了✨️泰式火车头炒饭, 炒饭馅料丰富 ,每一口都吃到大大片嘅鸡肉,炒饭超有镬气呀 😍,热辣辣香喷喷的。✨️小食泰式生菜包 ,份量很大 ,肉碎超多呀,炒肉碎好香口呀 ,超级野味,生菜青甜爽脆。二人套餐 ✨️饮品有青柠梳打及泰式柠檬茶, 真系好啱夏天消暑饮啦。我好钟意食鸡全翼, 我看到餐牌上的✨蒜蓉鸡翼大大只 , 好吸引呀 ,就点来试试看,😚 外皮香脆, 鸡肉嫩滑 ,记得配埋泰式辣酱一齐食呀。