2018-04-11
今晚约埋成班朋友又一齐聚会啦 !今次拣咗间食泰国东北菜嘅餐厅, 第一次嚟到个感觉好舒服环境好阔落, 个装修好有泰国feel!一坐低就叫咗杯特饮先, 我就叫咗杯 "雪里玉" 入面有火龙果同荔枝打成沙冰, 好滑好清甜 ,好正呀!$45"古法香叶包"个卖相好靓, 加啲甜酸酱一啖放晒入口, 入面有啲炸咗个腰果香香脆脆 都好开胃㗎!$88-跟住有我至爱嘅"泰式生虾"啦!肉质爽弹个酸辣汁又酸又辣 好醒神!$128-我哋叫咗"炖花胶"个花胶好厚肉,入面有冬菇仲有好多蟹肉,好鲜甜!$398-食泰国菜必食炒蟹我哋叫咗个"秘制黑椒炒蟹"只蟹好大只,啲肉又够厚身,个蟹盖有好多蟹膏呀!$398-"甜酸鱼" 啲肉好滑,仲冇骨添, 啖啖肉好开胃!$238-"蟹肉南瓜饭" 成个南瓜面铺满蟹肉,食落啖啖都劲多蟹肉呀! 超满足!$128-点少得甜品呀!"泰式香芒椰汁糯米饭" 个芒果甜甜地仲有超浓嘅椰汁$98-"泰式千层糕" 上枱时仲热热地入口烟烟韧韧 有好香浓嘅椰香,唔会太甜啱啱好。$58-
$88-
$128-
$398-
$398-
"甜酸鱼" 啲肉好滑,仲冇骨添, 啖啖肉好开胃!
$238-
$128-