2024-07-07
埋藏于广华街的宝藏级船面泰国的船面出左名细细碗易入口,一次要食几碗先够饱。宝泰船面的份量是泰国船面的几倍,一碗就够饱了。我今次分别叫咗珍宝泰船面同埋船面和牛两款小食同特饮。汤底正宗又够浓厚,一啲都唔输俾日本拉面,原来店主为开店,专门到泰国取经学艺多月。宝泰每一碗船面都配料丰富,有好多疏菜,食落清爽唔油腻,真系几唔错。另外,店主身系个高大嘅靓仔添!⭐️珍宝泰船面配料超级丰富,有秘制蝴蝶腩,猪肉片,猪润,猪肉丸和牛丸,炸猪皮等。⭐️船面和牛豪华版的船面,配料有和牛牛小排,牛柏叶,牛丸,炸猪皮等配料,非一般的肥牛可媲。⭐️茅椒荔枝虾嫩滑嘅虾肉同荔枝一齐食,带有香茅同少少辣味,味道相当有层次,必点!⭐️泰式生菜包碎肉份量不少,爽脆的生菜包肉,口感饱满不薄荷柠檬梳打炎炎夏日最适合饮梳打,呢杯薄荷柠檬真系非常清新同解暑!⭐️泰色奶茶经典的泰式奶茶,怕甜的朋友可以叫少甜。
⭐️珍宝泰船面
⭐️船面和牛
⭐️茅椒荔枝虾
⭐️泰式生菜包
碎肉份量不少,爽脆的生菜包肉,口感饱满
不薄荷柠檬梳打
炎炎夏日最适合饮梳打,呢杯薄荷柠檬真系非常清新同解暑!
⭐️泰色奶茶
经典的泰式奶茶,怕甜的朋友可以叫少甜。