2024-08-18 95 浏览
去泰国必食嘅水门鸡饭,依家喺香港都可以食到,尖沙咀仲有两间分店添🤭想堂食或外卖都相当方便,除咗有经典水门鸡饭,仲有泰式船面、多款泰式街头小食,任君选择。甜品同饮品都有非常多款式,花多眼乱😎😆🐔去骨半只水门鸡水门鸡可半只/整只买,已去骨嘅水门鸡食落啖啖肉,鸡皮脆爽,加上嫩滑鸡肉好滋味,另外仲附上鸡肠、鸡肾同鸡红,一次过可以食到几款添🐷🐔沙嗲串烧(猪/鸡)必食推介,除咗水门鸡外必点串烧,即叫即烧串烧焦香味十足👏🏻猪肉同鸡肉任配任搭,但要3串起跳,我地本身叫咗半打猪肉串烧,之后再外加两串鸡肉🍗一次过试哂两款👏🏻小妹更爱嫩滑鸡髀肉串,沾上花生沙嗲酱真系食唔停口🤭🍬班兰大菜糕$32有3件大大件嘅斑兰大菜糕,小妹买𠮶阵已经系最后一盒,突如其来嘅小确幸令美食更美味🤤一打开盒就已经闻到浓浓嘅斑斓味,大菜糕滑嘟嘟,得3件都唔够喉😆

🐔去骨半只水门鸡

🐷🐔沙嗲串烧(猪/鸡)

🍬班兰大菜糕
外卖自取