2021-07-25
平日好少过黎呢边食嘢,今日朋友同我庆祝生日😆😆话带我去间泰式嘅酒吧餐厅中上环呢带啲餐厅装修风格真系同其他地方好唔同,好多都铺头细细,门口总会摆一两张枱,路过就会见到啲外国人好chill咁饮紧野🍻*Prawn toast $48*首先叫咗啲下酒嘅前菜同小食,呢个虾🦐多士好香口,虾肉爽脆,好中意佢铺满粒粒芝麻*Wagyu $32**Pork sausage $26**Pineapple $28**Zucchini $26*和牛串烧&猪肉肠相比,我更欣赏猪肉肠,佢吾似得台湾肠或者平时食开个啲有层肠衣个款,店员介绍系泰国嘅特色肠,免治猪肉入口松化👏🏽食番啲蔬菜平衡下😆,翠玉瓜正常发挥,唔会烧到太干估唔到烧菠萝🍍会成条咁上!店家已经好细心咁𠝹开咗一旧旧,上枱靓得黎又食得方便☺️*Thai larb lettuce wrap $128*生菜🥬猪肉包系平时食泰国野都会叫,呢到嘅猪肉炒得好香,入面加咗洋葱、辣椒🌶️,我呢啲好辣人士就岩晒😍*Thai basil chicken spaghetti (Half $68)*泰式炒意粉够晒特别,意粉嘅质地有咬口,同刚刚生菜包嘅猪肉一样,加咗好多红绿辣椒一齐炒,仲
*Prawn toast $48*
*Wagyu $32*
*Pork sausage $26*
*Pineapple $28*
*Zucchini $26*
食番啲蔬菜平衡下😆,翠玉瓜正常发挥,唔会烧到太干
*Thai larb lettuce wrap $128*
泰式炒意粉够晒特别,意粉嘅质地有咬口,同刚刚生菜包嘅猪肉一样,加咗好多红绿辣椒一齐炒,仲有罗勒嘅香味
*Mai Thai $110*
*Vitamin C $118*
呢两杯cocktail都系热带风情限定😆Mai Thai有rum酒、菠萝🍍、青柠、橙;Vitamin C 就有vodka、橙汁同埋泰国嚟嘅red bull