2022-12-11
🇹🇭泰国直送食材既米芝莲🇹🇭-平时成日食日本野或者西餐 今日就食下泰国菜转转口味🙈Bann Phadtai 系泰国既过江龙餐厅 更系米芝莲既推介🥳所有既食材都系由泰国直送‼️-🍢沙嗲猪肉串 $78沙嗲猪肉系用炭炉烧 比普通烧法更加容易锁紧肉汁 唔似一般串烧咁烧到干哂🙈再加上自制沙嗲汁 简直系一绝-🐷烧猪颈肉炒金边粉 $88金边粉比较湿身同烟韧 配上酸甜汁好开胃🥰再加上辣topping放系侧边 可以自行调较辣度-🐣无骨海南鸡饭 $88无骨既鸡肉好方便食用 食落鸡皮爽口 鸡肉嫩滑 连皮食都唔觉肥腻🐔-🥭芒果斑兰叶糯米饭 $58芒果好甜好有份量 而糯米饭就加左斑兰味 感觉好清新 再加入左脆米粒增加口感 好味到饱一饱都仲食得哂😋-🥥椰青 $42椰青比平时既椰青大个 一打开个盖差不多满泻👻食完泰国野饮返个清清甜甜既椰青简直系大满足🐽-📍Baan Phadthai将军澳重华路8号东港城1楼187A及187B号舖
🍢沙嗲猪肉串 $78
🐷烧猪颈肉炒金边粉 $88