2024-02-20
好耐无食过泰国野,特然行开九龙城就真系要去食下泰国野,呢间我之前都食过几次,今次特登介绍比个朋友,佢都觉得好食😋选择又多,个老细又劲nice,啲野食系超正宗😊🌟牛肉沙爹串烧 $44个牛肉串烧系烧到岩岩好,d牛肉食落去系好嫩,再点咪个沙爹汁,越食越香口🌟鸡肉沙爹串烧 $22D鸡肉系烧到一d都唔老,好似食紧鸡腿肉咁,加咪个沙爹汁真系一流🌟猪肉碎生菜包 $118呢个菜式真系泰国餐厅必食既菜式之一,d猪肉碎既分量系好多,只系用左洋葱同泰式辣酱去炒香个猪肉碎,食落去系辣辣地,可以用生菜包住一齐食,比较清新d,又可以捞咪个饭一起食,真系好正🌟泰式鲜虾炒金边粉 $108炒金边粉真系我既最爱,分量好多用超到劲入味,上面仲有大大只大虾,d虾食落去系劲弹牙,劲鲜甜。而d金边粉系用左泰式辣酱去炒,食落去系甜甜地,辣辣地,个金边粉又劲有嚼劲,加咪花生变得劲香口🌟泰式冰奶茶 $34呢度d奶茶同出面真系好唔同,饮落去系好滑,奶味比较重,甜度又岩岩好
🌟牛肉沙爹串烧 $44
🌟鸡肉沙爹串烧 $22