转工黎咗荔枝角返新工一个月多少少,每日Lunch time 试唔同餐厅就好似探索新大陆咁今个星期成功发现新大陆食到呢间几好味嘅泰菜。虽然佢只有外卖,但因为疫情关系都已经好习惯买外卖食。今日点餐:1)海南鸡饭(油饭)2)酸辣肉碎饭不愧为海南鸡专门店呀!啲鸡件系起咗骨嘅,个人最钟意啖啖肉!正!鸡肉好嫩好有鸡味,鸡皮好爽滑,最出色系做到鸡皮下有层最精华嘅啫喱。油饭睇落好浅色,但食落又有淡淡鸡油味。鸡肉配酸辣味嘅酱汁,好夹点咗个酱汁黎食即刻明白点解个油饭咁浅色,因为咁先唔会互相抢味(但其实个油饭淡淡地都好啱我个人口味)剩咗嘅酱汁用黎捞白饭都好正!酸辣肉碎饭,又酸又辣好送饭,而且份量好足!因为可以唔洗加钱叫多饭。(唔知个肉碎系咪生菜包果啲肉碎呢,因为食落口觉得会同生菜好夹,如果系的话,觉得有赚)同事推介话卤水猪手都唔错,下次会试埋!呢间小店价钱亦都合理,绝对会回头呢!

今个星期成功发现新大陆

今日点餐:
1)海南鸡饭(油饭)
2)酸辣肉碎饭

海南鸡

不愧为海南鸡专门店呀!

啲鸡件系起咗骨嘅,个人最钟意啖啖肉!正!
)剩咗嘅酱汁用黎捞白饭都好正!

泰式酸辣肉碎饭

同事推介话卤水猪手都唔错,下次会试埋!
呢间小店价钱亦都合理,绝对会回头呢!

2022-05-05
1 分钟 (外卖自取)
海南鸡
泰式酸辣肉碎饭