2016-05-02
放题食得多,今次黎试下新花款,有泰国野嘅放题店。坐低店员送上酱汁。自己出去攞饮品,拣左呢个少见嘅乌龙茶,虽然写韩文,但产地系台湾。朋友则拣左青柠疏打,哗哗,好酸,酸得黎都几香柠味。先点刺身试试,款式都几多,味道一般,偏淡口。天妇罗,炸得香脆不过油。寿司,味道一般,而且卖相欠奉。手卷,送上黎已经散开左,但细细条又几好㖞。生菜包,猪肉微辣,肥瘦比例唔错,生菜新鲜爽口,好食。海南鸡,鸡嫩味浓,唔错。泰式串烧,猪,牛,鸡每样要左两串试试,肉烧得香又无干柴,沙嗲酱好味,呢个encore呀!炭烧猪胫肉,啖啖肉正㖞。炸大肠,哈哈,放题都有呢样食?!炸得好脆,甜酸汁正,又encore左。炸虾饼,几弹牙,ok。咖哩牛腩,个咖哩汁好好味,牛腩软腍,真系想拎碗白饭食佢呀。泰式炒蚬,辣辣地又香口,最紧要无沙,好味。泰式炒椰菜苗,翠绿爽脆,正。马拉盏通菜,好香够镬气,好味。牛油粟米,朋友系咁话点解无粟米点,原来出面自助有得拎,好香牛油粟米又甜,好味。紫芋丸,朋友至爱,佢一个人可ko到十粒。焗扇贝,蒜味香,扇贝系大size都几鲜甜。烧菠萝,好酸好酸~甜品自助,出到去睇见样样都好好味咁,攞左呢啲。再攞左呢啲,哈哈,
食物选择好多,自助bar仲有沙律,泰式凤爪,拍青瓜等冷盘,热食有炆牛尾,冬荫功汤等,同时有食放题同自助餐嘅感觉,哈。
店员收碟好快,唔会堆满枱,又无黑面,真系几好。泰式食物好好味,日式野就一般啦。食物上得快亦无漏单,整体感觉唔错