2018-07-28 60 浏览
友人生日,他喜欢食泰国菜,选了他家中附近的一间泰国菜餐厅,所以来了这里。装修唔错,最紧要灯光够光猛,环境整洁。叫了一个套餐,先来了几杯特色饮品,有一杯颜色非常鲜艳,饮一啖味道有好浓郁嘅士多啤梨。我叫了香茅特饮,清清淡淡的香茅味道,都几特别,几清新的。带子意粉几好食,辣辣地嘅味道,带子又大粒,而且非常入味,带子又唔会煎得太干身。炒泰式河粉,有块蛋花铺喺河粉上面,又几靓,食落去唔会太油。终于嚟到最钟意食嘅脆口食物,拼盘有齐晒炸春卷同埋鸡翼等嘅食物。鸡翼炸得好香脆,点一点汁,衬托晒。炒饭有惊喜,出面街边食开啲炒饭又大碟又唔好食,但呢度嘅味道啱啱好,唔会太咸,份量适中。生菜包嘅肉碎有点辣,但系好滋味。呢个菜式系我最深刻印象嘅食物之一,本身都好怕用菠萝装住啲熟食食物,觉得个味道会好怪,点知试咗味道酸酸甜甜,又几开胃,最后食到停唔到口添。
装修唔错,最紧要灯光够光猛,环境整洁。

我叫了香茅特饮,清清淡淡的香茅味道,都几特别,几清新的。

炒泰式河粉,有块蛋花铺喺河粉上面,又几靓,食落去唔会太油。

鸡翼炸得好香脆,点一点汁,衬托晒。

生菜包嘅肉碎有点辣,但系好滋味。