2019-07-10 59 浏览
屯门雅都商场 新装修 ,变身为一个 Go Go mall 大型美食商场。 里面有数以十间嘅食店, 其中有间食泰国菜嘅 象泰泰国菜馆 。侍应哥哥姐姐 好殷勤咁招待 。坐低叫啲食物, 包括 小食拼盘, 沙嗲串烧 ,椰汁鸡汤 ,菠萝炒饭 。小食拼盘都有好多样嘢嘅 ,炸春卷, 炸虾饼, 虾饼非常松脆 又弹牙, 非常好食。 炸鸡翼外脆内软 , 差啲连骨都食埋 。沙嗲串烧 鸡肉串唔会烧得太老, 烧得啱啱好 ,非常嫩口, 食落好有口感。 猪肉串烧唔会太鞋, 食落都好好味 。椰汁鸡汤 有啲似冬阴功 就无冬阴公咁酸,辣辣地 ,非常好饮。我自己都饮咗两碗。下次嚟都要试埋其他好味嘅食物。、