2019-11-02 28 浏览
今晚Happy Friday同男朋友過左荃灣食飯,之前有朋友黎過就介紹畀我地。我地去左岩岩好仲有枱,呢度係泰國菜加西式既酒吧,仲有Live,環境唔錯~我地先叫左兩個前菜同兩個主食。自制泰式無骨鳳爪,食落酸酸辣辣咁,份量都幾多,仲有d木耳。青木爪手撕雞沙津,青木爪絲好爽口,配埋個醬汁,好開胃。紙包香茅焗鱸魚,送到出黎熱辣辣,魚肉超滑同juicy,煮到岩岩好,唔會overcooked,呢條魚食落係有驚喜既!香辣海鮮意粉,有幾隻蜆同青口,個意粉好煙X,份量都唔少,夠乾身唔會太油。我另外叫左個Cocktail - Dancing Grape,用茶壺serve幾特別,飲落甜甜地。男朋友因為要揸車,所以只可以叫Mocktails - Cinderella,個杯好靚,入面有菠蘿汁同檸檬汁,所以飲落都係酸酸甜甜咁。呢間酒吧好有驚喜,有西式野之餘,泰國菜都做得好出色。

我地先叫左兩個前菜同兩個主食。

自制泰式無骨鳳爪,食落酸酸辣辣咁,份量都幾多,仲有d木耳。

青木爪手撕雞沙津,青木爪絲好爽口,配埋個醬汁,好開胃。

呢間酒吧好有驚喜,有西式野之餘,泰國菜都做得好出色。
2019-11-01