2023-03-08
😆未请到假去旅行住 喺香港食下船面先~呢间餐厅喺泰国当地有成50间分店汤底系用牛骨、班兰叶、枸杞等材料每日新鲜熬制8小时最吸引嘅系叫一个船面 就可以升级$68任食串烧平时出边串烧一串最平都要十几二十蚊 而家真系好抵😍-船皇汤面 有牛腩、牛肉片、牛肉丸、鸡丝、鸡翼、猪肉、猪肉丸、猪润 配料劲丰富面底拣咗要河粉 小辣汤底汤底饮落真系好香牛骨汤味脆卜卜既猪皮索唒啲汤好想食多几旧🤩如果想自由啲仲可以拣食佢哋个船面x车仔面-串烧放题方面 每人会先送一件西冷牛扒其他肉类同蔬菜类就填纸仔落单~推介串烧牛柳粒、牛肉、冬菇同埋娃娃菜配埋辣汁非常惹味我哋另外仲叫咗一份秘酱通菜 味道唔错份量好足 👍🏻-饮品叫咗泰仔冻奶茶同埋冻柚子柠檬梳打泰式奶茶茶味好浓 同埋改良咗唔系死甜味几符合我口味~冻柚子柠檬梳打 都正常唔太甜整体来讲体验唔错 性价比几高👏🏻好味评分😋:4/5🌟🌟抵食指数🤑:5/5 🌟🌟餐厅环境 🤪:4/5🌟🌟价钱💰:~$120 @1👩🏻地址:铜锣湾谢斐道526号地铺 📍船皇 @torcharmhk#littlefoodtour铜锣湾#littlefoodtour泰式#船皇 #船皇正宗泰国船面 #泰国
未请到假去旅行住 喺香港食下船面先~
呢间餐厅喺泰国当地有成50间分店
汤底饮落真系好香牛骨汤味
脆卜卜既猪皮索唒啲汤好想食多几旧🤩
如果想自由啲仲可以拣食佢哋个船面x车仔面
串烧放题方面 每人会先送一件西冷牛扒
其他肉类同蔬菜类就填纸仔落单~
推介串烧牛柳粒、牛肉、冬菇同埋娃娃菜
配埋辣汁非常惹味
餐厅环境 🤪:4/5🌟🌟
价钱💰:~$120 @1👩🏻
#littlefoodtour铜锣湾
#littlefoodtour泰式
#船皇 #船皇正宗泰国船面 #泰国船面 #泰国过江龙 #泰式奶茶 #铜锣湾美食 #尖沙咀美食 #泰式串烧 #大埔美食