2021-10-26
上星期去完打针,见到对面有间泰国餐厅,出面望入去个环境好浪漫🌹又有泰国嘅风情味好想入去试吓一坐低就放低咗前菜,入面有甜甜酸酸嘅青瓜今日见早左收工,所以黎叹下呢间泰国菜,由餐厅望出去见到好多人都放狗,小朋友在追逐,人流非常多气氛一流餐厅入面仲播住一些好浪漫嘅歌曲泰式酥炸生蚝$198,都好大只,非常厚身,上枱𠮶阵仲热辣辣,证明系啱啱新鲜炸好。生蚝炸到金黄色,入口非常之脆,连埋生菜一齐食,不觉得热气,而且生蚝本身十分肥美,蚝味甘香浓郁,吃起来外脆内嫩又多汁,不得了。这个泰式肉碎生菜包,好辣呀这个特色生菜包有猪肉、洋葱和各式调味料,吃一口生菜包辣度相对较强,入面仲有好香浓嘅芫荽味,生菜包上猪肉后,味道对比很强,生菜的清新感与猪肉嘅香辣感混在一起,十分好食。马拉盏炒通菜,咸香惹味,马拉盏鲜香浓郁,而通菜翠绿爽脆又够清甜,越食越滋味泰式烧猪仔髀,这个非常好吃,甜甜的烧烤味,猪仔髀肉也很嫩,啖啖肉,非常推荐,上面加咗泰式嘅酸辣甜酱这个泰式魔鬼鱼,而魔鬼鱼表皮炸得金黄松脆,内里肉质嫩滑,脆口之余又美味非常,正!上面用咗青椒红椒黄椒作为配搭,好健康入夜之后人流都开始人多,门口都开始要等位,好彩我今日早啲
这个泰式魔鬼鱼,而魔鬼鱼表皮炸得金黄松脆,内里肉质嫩滑,脆口之余又美味非常,正!上面用咗青椒红椒黄椒作为配搭,好健康 入夜之后人流都开始人多,门口都开始要等位,好彩我今日早啲嚟 今日叫咗个二人餐+ 一份炸蚝,份量都非常足够,大满足