太安楼不嬲都系我揾Comfort Food最好既地方💕呢间泰式小店价钱好抵CP值高💰仲要质素唔错贴近泰国正宗口味🌶飞唔到去泰国食船面试下呢度都唔错✈️⭐️ 猪肉船面 🐷⭐️ 牛肉船面 🐮⭐️ 海鲜船面 🦞三款船面各有特色但系都好有泰国街头既风味😛 特别钟意猪肉片加上猪肉丸好爽口🥓 牛肉都唔会好韧🥩 船面汤底香浓又清甜 仲有脆脆炸猪皮够地道🔥 海鲜船面就拣咗冬阴功汤底🥘 辣度可接受 反而口味偏酸同甜🍊个人觉得几有特色⭐️ 凤爪沙律 🥗沙律嘅调味偏清爽 酸辣感唔算太重 👍🏻符合香港人口味 凤爪唔会太重雪藏感 🐔值得一赞⭐️ 泰国炸鸡卷 🍗⭐️ 炸虾饼 🦐小食炸得香口又爽脆😛胜在唔会太油腻⭐️ 泰妹奶茶 🥤⭐️ 龙眼冰 🍹两款嘢饮都好地道好消暑☀️ 泰奶茶味香浓奶味都好香滑🥛 胜在唔会过甜🍭 龙眼冰既甜味都好清甜 仲有粒粒龙眼🧡

⭐️ 猪肉船面 🐷
⭐️ 牛肉船面 🐮