2021-04-12
去到荔枝角D2 Place,一上扶手电梯就见到呢间泰国嘢,由于佢堂食座位唔多,所以我就选择左外卖自取。两个人食,所以叫咗一个饭一个粉咁。个饭系泰式肉碎煎蛋饭。餐厅好细心咁将肉碎分开放,所以拿左返到去食都唔会话捞埋晒。个肉碎整体来讲好够味,捞埋落个饭度食就啱啱好,只煎蛋就大约八九成熟唔系流心𠮶只。仲有少少辣,所以好好胃口。另外,加咗钱要咗个泰式冬阴功汤,个汤嘅辣度,会系大约中辣至大辣,我自己就好中意,但同事就话辣左少少,所以佢就会中意椰子𠮶款多啲。而炒金边粉,佢可以配猪颈肉,个份量都正正常常。佢啲辣粉同埋其他调味粉会分开放盒边,所以可以因应自己嘅口味再去决定捞几多。可能由于买外卖拎走食嘅关系,返到去个粉都有啲黐埋咗一齐。所以个人来讲会钟意个肉碎饭多啲。