2022-05-29 1012 浏览
成日返屋企都经过呢间泰国风情满满嘅泰国厨房,环境好chill今晚终于黎食喇,为的就是庆祝生日☺️唔知系早入场关系还是落雨影响,人就不太多,坐得好舒服。店员亦非常有礼貌同细心。order左好多野食,有泰式拼盘、串烧、榄肉炒四季豆、香茅鸡翼、猪手、海鲜冬荫公汤同我好想食嘅蒜蓉包,个包好香蒜蓉味,而且脆口无比,外脆内软。四季豆用肉碎榄菜黎炒,够晒惹味。而且冇草青味,仲炒得够干身。串烧拼盘3鸡3猪,香喷喷,好吸引。有d干但还可以的,牛肉会好食d,个沙嗲汁好香唔辣,所以一定要点沙嗲汁,咁就最正。海鲜冬荫公汤,汤头有齐酸、辣、甜、鲜嘅味道,入口唔会太辣,但非常香。细嘅份量可以分3碗汤,有虾有青口,海鲜虽不多,但味道搭够。脆炸猪手外皮炸到松化脆口,但肉质非常腍,肉汁丰富唔会干身。配埋一个特制酱汁(我竟然冇影相),有青柠汁,蒜蓉同鱼露,味道酸酸,令猪手冇咁油腻,系咁多个菜中最突出。泰式小食拼盘,份量好多喔,虾饼同春卷都炸得香脆,鱼饼冇腥味,而个班兰叶包鸡拆开之后嘅鸡肉仍然嫩滑多汁,仲有阵阵香叶嘅香味,整体唔错。呢间泰国餐厅都系唔错嘅,冇失望

蒜蓉包

榄肉炒四季豆

串烧

海鲜冬荫公汤

猪手

泰式小食拼盘,份量好多喔,虾饼同春卷都炸得香脆

泰式拼盘

香茅鸡翼

椰青

呢间泰国餐厅都系唔错嘅,冇失望

蒜蓉包
榄肉炒四季豆