2017-05-29
到九龙城揾食当然要食泰国野喇.. 行行下见到呢间都坐得几舒适.. 咁就胆粗粗去试下喇.. 门面感觉似系西餐厅格局.. 但就食泰式Fusion菜咁.. 点左珍多冰同芒果冰两杯特饮.. 我朋友强烈推荐珍多冰.. 椰汁味好够.. 又足料.. 好好饮.. 而芒果冰饮落都好明显系新鲜泰国芒果榨的.. 好甜好香.. 但就系太多芒果渣咯.. 可以改善下就perfect喇.. 飞天通菜炒得略嫌不够辣.. 不过胜在菜够新鲜及较平时啲泰式餐厅少油.. 最吸引当然系辣椒膏炒肉蟹.. 够大只啖啖肉.. 同埋个汁辣得好开胃.. 饭都应该可以食两碗.. 我朋友唔食得辣都忍唔住食到津津有味.. 另外仲点左个咖喱海鲜脆包盅.. 哈哈.. 两样都系浓味菜.. 将脆包点两个汁都一流.. 海鲜都有鱿鱼, 青口, 虾同蚬仔.. 海鲜之夜.. 大满足..