2018-08-24
香港人好似都几喜欢食泰国菜,所以泰国菜差不多每一区总有一间喺左近 😬今日喺屯门睇完戏就见到'泰象'时间尚早所以唔洗等位, 呢度嘅座位都好宽敞👍呢度嘅泰式生虾好特别, 用一个小杯装住,卖相吾错🤩细心睇下原来里面嘅酱汁有分红色同绿色 ,绿色会比较辣少少,而红色带少少酸甜,我比较喜欢红色😍虾肉新鲜爽口弹牙 ,配上嘅酱汁 再加片蒜片, 口感同味道都一流😋😋😋铁板蚝仔炒蛋, 煎得好香脆, 一啲都唔油腻 ,蛋下面舖咗一啲牙菜,芽菜爽口,夹住一齐再醮上辣酱食另有一番滋味👍蚝仔嘅份量一啲都唔少,仲大大粒胀卜卜🤩泰式咸鱼炒椰菜苗 ,喺泰国菜中除咗马拉盏炒通菜,我就比较喜欢椰菜苗 ,因为椰菜苗喺街市比较少见,嚟到泰国菜馆就梗系要食佢啦😬唔好睇小咸鱼粒 ,呢少少嘅咸鱼粒就有画龙点睛嘅效果 ,令到椰菜苗更香,更甜,更惹味👍再饮返个清甜嘅椰青,既解热又解渴,凉透心😊 呢度嘅环境唔错,坐得好舒服,倾下计一流👍而且价钱仲好实惠✌
今日喺屯门睇完戏就见到'泰象'
时间尚早所以唔洗等位, 呢度嘅座位都好宽敞👍
呢度嘅泰式生虾好特别, 用一个小杯装住,卖相吾错🤩
蚝仔嘅份量一啲都唔少,仲大大粒胀卜卜🤩
再饮返个清甜嘅椰青,既解热又解渴,凉透心😊
呢度嘅环境唔错,坐得好舒服,倾下计一流👍而且价钱仲好实惠✌