2021-05-02 60 浏览
今晚约左朋友去长沙湾个头食泰式野!𠮶到环境真系好靓,坐得好舒服好舒适!系呢个屋村商场设计亦都非常之靓!入到去店员服务好好,帮我哋安排好晒咗位,准备晒所有嘅餐具,亦都会介绍餐厅人咩主打菜式。事不宜迟,非常之肚饿,等我哋睇一睇个餐单有咩先!有海南鸡,有泰式炒菜,汤饮同烤肉等等,亦都有一啲泰式嘅饮品!于是我哋嗌左个二人套餐!主菜想嚟之前店员送咗一碟虾片比我地食,好松脆好好食,卜卜脆。马拉盏炒通菜好味指数:10/10新鲜热辣,炒到啱啱好,啲汁炒都入晒味,通菜亦都新鲜爽脆!非常之好食好味!我同朋友食到停唔到口!椰香青咖喱煲(牛腩)好味指数:10/10非常之香甜,椰香味好重,唔会好辣,啲汁送饭非常之一流,一啲都唔觉得油腻!牛腩亦都非常之好食,索晒啲青咖喱汁,一啲都唔会太硬。泰式肉碎菜包好味指数:10/10泰式餐厅必食既菜式之一!百试不厌!肉碎嘅脂肪比例好平均,食落去入味弹牙,包埋啲生菜🥬,完全唔会觉得油腻!非常好食!饮品:泰式奶茶同青柠梳打好饮指数:10/10泰式奶茶同香港奶茶唔一样,茶味唔太浓,但非常之香滑;青柠梳打,食完咁多嘢,饮翻啖,成个人清爽晒!最后餐厅在送咗一碟小甜品。成个服务态度非常之

今晚约左朋友去长沙湾个头食泰式野!

𠮶到环境真系好靓,坐得好舒服好舒适!

系呢个屋村商场设计亦都非常之靓!

事不宜迟,非常之肚饿,等我哋睇一睇个餐单有咩先!

于是我哋嗌左个二人套餐!

主菜想嚟之前店员送咗一碟虾片比我地食,
好松脆好好食,卜卜脆。

马拉盏炒通菜
好味指数:10/10

椰香青咖喱煲(牛腩)

泰式肉碎菜包

饮品:泰式奶茶同青柠梳打
好饮指数:10/10

最后餐厅在送咗一碟小甜品

成个服务态度非常之好好,难忘。

推荐大家可以试试!