2019-03-04 139 浏览
今日同朋友约食这间新开的泰国菜,入到去环境舒舒服服d枱唔系痴住晒,重有卡位坐,可以好好同朋友倾下计享受餐饭!😌见个2人餐$288就试下啦,本身还想加其他野食,侍应姐姐说我地一定够食再叫怕我地饱到食唔晒,而事实上好彩听侍应姐姐话,咁2人餐份量真系饱到上颈,份量真系足2人甚至3人享用。前菜泰式酸辣凤爪,选用无骨凤爪易入口,爽口入味,马拉盏炒杂菜,调味适中够晒爆镬气。其后的泰国咖哩大虾配2件蒜茸包,个包用厚多士即制好食到不得了!点埋个咖哩汁一绝~另外个大虾比想像中大份,唔系得1,2只大虾系入面而且d虾够新鲜好食!😋其后有个泰特色海南鸡,除左鸡有鸡味外鸡肉唔鞋口够软,份量也十足~最后还来一个泰式虾头油炒饭,实系饱到上心口啊!另外个餐还包左两杯泰国特饮和甜品两份~我们叫左珍多冰和菠萝冰,用料十足好解渴,最后的甜品是椰青糕同香芒椰汁糕~泰好食如果唔系咁饱好想打包几粒回家做宵夜~😅😅+++++++++++++++如果大家喜欢💕我写既食评,麻烦比个❤️鼓励一下我,我会写更多更好既食评比大家!😊

+++++++++++++++