今晚同朋友去銅鑼灣shopping, 去咗呢間上樓嘅新派泰國菜試吓上到去餐廳都幾full, 坐落位置空間都ok, 又有music, 氣氛都好cozy,好適宜約朋友飯聚Larp Ped 肉碎生菜包一坐落先嚟個肉碎生菜包先,生菜咬落新鮮脆口,香辣肉碎份量十足之餘也很惹味,做前菜十分醒胃👍Pla Boran 泰式古法炸海鱸伴青木瓜沙律一上抬已經很吸睛,原條海鱸起肉炸,同青木瓜沙律混合泰式芒果醬後再淋上炸好的原條魚骨上上碟,睇得又食得😋🤩Pla Muek Yang 烤魷魚這道菜式相信對常去泰國的香港人不會陌生,原條魷魚筒經焙烤後切件上,重點是要沾上泰式辣椒醬,要挑戰嗜辣的你🌶🌶🌶Kao Pad Poo 蟹肉炒飯飯炒得乾身不油膩,而且粒粒分明,蟹肉嘅份量十足,絕不吝嗇,我不喜味道太䶢,沒有沾附上的魚露,這樣的味道就剛好👍Water spinach 馬拉盞炒通菜通菜新鮮嫩綠,配上香辣咸味十足嘅馬拉盞來炒很惹味,呢個菜用來伴炒飯吃真是不錯!飲品方面,我地點了兩杯MocktailChiang Mai Darling 🍑🍊🍹peach purée/orange/cranberry juice女仕必點,健

Larp Ped 肉碎生菜包

Pla Boran 泰式古法炸海鱸伴青木瓜沙律

Pla Muek Yang 烤魷魚

Kao Pad Poo 蟹肉炒飯

Water spinach 馬拉盞炒通菜

飲品方面,我地點了兩杯Mocktail

Chiang Mai Darling 🍑🍊🍹
女仕必點,健康之餘又抗氧化✌️

Virgin taste of Maya🍊🍍
Orange/pineapple/butterfly pea flower/sprite
紫藍色呢杯特飲除左靚之外,酸甜又解渴,正💙

p.s. 經理及侍應服務態度都很好,環境衞生有要求之餘,對每枱食客都好貼心,feel 倒佢地好有heart,抵讚🥰