2023-02-10
Mango Tree Kitchen价钱💲: $268好味程度😋: 3.7/5服务🍴: 3.7/5环境🗾: 3.7/5性价比🥢: 4.4/5 (tea set)回头率😚: 3.4/5-想食个tea,又想平平地,唔洗去酒店的级数?又想唔系西餐类的high tea,其实都有选择!Mango Tree呢间泰国餐厅,每日都会推出下午茶set,有咸点、甜点、面食同饮品,都几多款色!同埋卖相都唔差😆 如果平日去,餐厅客人唔多,好安静,可以慢慢坐🤫 -🆗咸点。柚子牛油果沙律清新开胃🥑青木瓜车厘茄沙律更酸,适合中和鸡翼的油腻。烧鸡翼最好食,juicy又够味🤤仲有牛柳粒串烧都唔错!不过烧粟米同炸鱼饼汉堡就干左啲😐 -✅面食。迷你软壳蟹青口黄咖哩捞面。黄咖哩入口带甜,加埋油面的滑溜,成个配搭唔错👍🏻 青口大只,但略嫌炸软壳蟹的粉浆太厚😳-✅✅甜点。全部都系我钟意食的泰式糕点!斑兰千层糕烟烟韧韧,散发淡淡的🥥+斑兰香。椰汁西米糕唔洗多讲,食泰国菜的必食😋 泰茶及泰啡奶冻,香滑味道浓😬 仲有一旧芒果🥭慕斯蛋糕,酸酸甜甜都OK! -✅饮品。食泰国嘢一定要饮返杯椰汁三色冰,佢地的椰汁算浓同滑,加埋入面有啲珍多、大
价钱💲: $268
好味程度😋: 3.7/5
服务🍴: 3.7/5
环境🗾: 3.7/5
性价比🥢: 4.4/5 (tea set)
回头率😚: 3.4/5
✅饮品。食泰国嘢一定要饮返杯椰汁三色冰,佢地的椰汁算浓同滑,加埋入面有啲珍多、大树菠萝条等多啲口感😌 另一杯洛神花椰果特饮就偏甜,但系梳打来,饮落冇咁腻。
一人百几蚊来讲都OK,几多款野食,除左一般咸甜点仲有面食👍🏻 仲要唔系平时scone个只tea set,特别D,性价比都几高😸