2018-10-21
近排好多火锅店都推出唔同国家主题嘅火锅套餐,今次肥妹仔头就同屋企人去咗牛阵呢度打边炉, 咁啱佢而家做紧泰式风味冬阴功汤,非常特别。限定汤底谷饲上级牛肉套餐 $219肥妹仔我哋拣咗限定上级牛肉套餐, 汤底就拣咗diy冬阴功汤。呢一个汤底好特别,因为店员会即场喺你面前用新鲜嘅材料爆香,然后再倒个冬阴功汤底出嚟,真系未食已经闻到好香辣嘅味道,令人流晒口水。上级牛肉火锅肉类我哋叫咗呢一个上级牛肉,雪花纹好靓,食到牛肉肉质好软淋,牛味都好浓郁, 放题质素嚟讲一绝。猪肉佢嘅猪肉系属于薄切𠮶只,唔会好厚,轻轻喺冬阴功汤底碌一碌,索晒冬阴功汤汁,好好食。鱿鱼,带子,蚝除咗牛肉,猪肉之外,肥妹仔我哋仲叫咗鱿鱼,带子同埋蚝。蚝好大只,好新鲜,食落去好饱满,鱿鱼同带子亦都不错,吸晒个冬阴功汤汁,好惹味。而出面仲有啲自助区可以畀我哋拎一啲新鲜嘅蔬菜,丸类去食,非常丰富。同埋仲有肥妹仔至爱嘅哈根大师雪糕食,肥妹仔食咗四杯。芒果糯米饭雪条因为而家牛阵做紧泰国特色主题,所以每一枱都会送芒果糯米饭雪条。呢一个雪条肥妹仔之前食过,超级好食!雪条入面有粒粒烟韧嘅糯米饭,芒果汁同椰汁好香甜,正!
限定汤底谷饲上级牛肉套餐 $219
上级牛肉
猪肉
鱿鱼,带子,蚝
同埋仲有肥妹仔至爱嘅哈根大师雪糕食,肥妹仔食咗四杯。
芒果糯米饭雪条