2025-01-08
香烤猪颈肉冬荫干捞面我真系好钟意食猪颈肉,而我觉得呢度嘅猪颈肉系中上水准嘅~ 烧得有炭烧的口味,肉质可以keep到弹牙口感,再配埋捞面酱汁本身有甜甜酸酸的味道、好似找点左泰式辣鸡酱一样。虽然Menu上面有辣椒🌶️ 符号,仲话系冬荫味好好似系 spicy, 但是~其实入口辣味 level 应该算系BB 程度~ 我觉得好mild, 女生应该都接受到。我觉得捞面软面条都几爽口弹牙,再加埋有花生碎,芫荽🌿(可以+$3 多啲) 香口惹味。另外,我几钟意佢有养生饮品,有洛神花菊花茶选择,我拣咗热菊花🌼 入口舒服,甜度适中另一个朋友就叫咗泰式清汤金边粉,配安格斯牛柳条。牛柳条炆到好腍,入口肉质都嫩嘅。咁啱万事佢做紧快闪优惠, $20可以有杯泰式冻奶茶,都几大杯。内部格局应该系上一手日本拉面舖继承嘅,但系配上泰式嘅风味,再食埋捞面,感觉几有fusion
香烤猪颈肉冬荫干捞面