2021-10-08
🍤🍤🍤 BIG HEAD SHRIMP 🍤🍤🍤最近日日返学无咩时间周围去觅食,所以又系介绍水街!🙈🤣🤣🤣 今日要分享嘅系我以前超钟意食嘅平价泰国菜lunch餐厅—— 🍤大头虾!原来对上一次食已经好似系几年前😱 我以前最钟意食呢度嘅喇沙同埋冬荫公汤粉,不过劲耐都无食过⋯⋯.﹒‧°∴°☆.﹒‧°∴°﹒☆°.﹒‧°∴°☆.﹒‧°∴°☆我们点了:🧡炭烧猪颈肉冬荫公汤檬 $52🧡扎肉鸡丝冬荫公汤檬 $48最正一定系🔥🔥🔥炭烧猪颈肉🔥🔥🔥!猪颈肉表面烧得香脆,肉质爽弹,切到厚薄适中,绝对唔会煮到好干柴(最怕吃到干巴巴的猪肉🤭)。冬荫公汤底唔算好辣,但系胜在香味十足,食得出用咗好多款香料,而且味道够浓郁,非常惹味!檬粉嘅配料都唔少,有一啲杂菇同埋红萝卜条。成碗嘅份量都几大,所以食完一定会够饱。食饱先有精神做嘢㗎嘛!≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※大头虾东南亚料理 (西环)西环西营盘皇后大道西238号地下≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※
我们点了:
🧡炭烧猪颈肉冬荫公汤檬 $52
🧡扎肉鸡丝冬荫公汤檬 $48
大头虾东南亚料理 (西环)
西环西营盘皇后大道西238号地下