2021-12-10 422 浏览
记得初初喺湾仔返工果阵有食过呢间餐厅,餐厅名系「食饭」 ,简单易记:今日又去「食饭」食饭lu~~呢间系一间泰国菜餐厅,当日中午去到门口,已经有好几个人排紧队;对上一次嚟嘅时候都系咁,足见佢嘅受欢迎程度!好彩餐厅有两层,我地等左3分钟左右就入得,并获安排坐上层一张四人枱;环境嚟讲,四面墙身都有好多泰国风嘅装饰,好有民族风情;虽然地面一层嘅装修较华美,但同时亦较拥挤,俾我拣都系宁愿行上一层,坐得舒服啲好过!食物方面,我点左泰国船面套餐,配泰式热奶茶,盛惠$78。味道嚟讲我会觉得汤底系最吸引,简直系成碗面嘅精华所在!份量嚟讲普普通通,男士嚟讲未必够食;不过杯野饮系意外地大杯(我嗌热饮,估唔到都同冻饮一样咁大杯!)食饭时候,各位经过「食饭」不忘入去食餐饭喇!

食饭时候,各位经过「食饭」不忘入去食餐饭喇!
2021-12-09