2018-07-22
我地大约晚上7点半来到冬荫公公, 有一条长长既人龙在等候, 冬荫公公真的好受欢迎!我地等左10分钟左右就可以入座!冬荫公公主打泰式同东南亚食物, 餐纸上都有好多选择. 包括有泰国既汤粉, 捞檬, 咖哩, 海南鸡饭, 小食, 沙律, 串烧, 特饮等等! 在餐纸填上想ORDER既食物, 之后交比侍应就OK啦, 方便快捷!泰式什锦拼盆 $148 (已包两杯餐饮)什锦拼盆岩哂我地样样都想试既人! 而呢个拼盆仲包两杯餐饮, 真系好抵!拼盆有虾饼, 泰式春卷, 猪颈肉, 酸辣凤爪, 沙嗲串烧鸡两串, 沙嗲串烧虾两串!仲配左三个酱料, 包括有沙嗲汁, 辣椒汁, 泰式甜辣酱!拼盆中, 个人最钟意系猪颈肉, 猪颈肉烧得岩岩好, 好鲜嫩多肉汁, 而且好入味, 配埋辣椒汁真系无得顶!沙嗲串烧鸡同虾都烧得好好, 配埋沙嗲汁真系好味!酸辣凤爪已起骨, 方便进食! 凤爪爽口弹牙, 够酸够辣, 非常开胃! 黄咖喱软壳蟹 配油松饼 $86原只软壳蟹新鲜炸起, 非常香脆可口! 而且软壳蟹有好多蟹肉, 仲有蟹膏! 超赞! 黄咖哩香浓中带少少辣, 又带有椰香味!油松饼又系新鲜做起, 热辣辣, 好松软带奶油香味, 点黄咖哩
我地等左10分钟左右就可以入座!
泰式什锦拼盆 $148 (已包两杯餐饮)
仲配左三个酱料, 包括有沙嗲汁, 辣椒汁, 泰式甜辣酱!
沙嗲串烧鸡同虾都烧得好好, 配埋沙嗲汁真系好味!
黄咖喱软壳蟹 配油松饼 $86
黄咖哩香浓中带少少辣, 又带有椰香味!
油松饼又系新鲜做起, 热辣辣, 好松软带奶油香味, 点黄咖哩食真系一流!
烧全只蜜汁鸡翼 $22
鸡全翼烧既时间岩岩好, 内里保持嫩滑, 配埋泰式甜辣酱, 好惹味!
烧龙虾丸 $22
龙虾丸爽口弹牙, 烧至外层有少许焦香, 不错!
荔枝冰
荔枝果肉有好多, 好清甜解渴!
咸柠七