2018-09-11 272 浏览
今日同屋企人出咗嚟食饭,经过牛阵见到佢个泰式火锅,竟然用冬阴公汤感觉好特别,阿妈话特别想食所以就入咗去啦。我地点左个澳洲上等牛餐。呢个台式火锅好特别架,完全比你自己DIY,又有得玩又有得食。首先你要将啲油膏放落个获到炒两炒,跟住再放埋啲配菜,将佢爆香,跟住再放埋啲海鲜落去爆香佢,咁就可以到啲冬阴公汤落去㗎啦,等个汤滚左之后我就梗系唔好浪费饮咗一碗即制嘅冬阴公汤先啦,充满泰式风味嘅冬阴公汤,酸酸地,最贴心嘅系佢俾咗啲辣椒仔你,辣唔辣任君选择。之后嘅牛肉猪肉都系任食架,今次难得仲多咗有牛舌,肉类切得好薄,六滚两滚就食得,牛肉好重牛嘅香味,而且脂肪均匀,牛舌就爽口弹牙,猪肉都好嫩滑嫁。志在区嘅配菜都好多选择,而且好新鲜,配上个冬阴公汤底去打边炉,真系好友泰式风味㗎。仲要连雪糕都系haagen dazs嫁到咗最后仲有甜品送,竟然系芒果糯米饭嘅雪条啊,哗呢个泰国餐真系好有泰式风味㖞,连甜品都做得咁特别。

仲要连雪糕都系haagen dazs嫁