2024-08-11 194 浏览
系荃景围个边打完羽毛球,去左附近既愉景新城揾晚饭,太肚饿既关系决定去打边炉!呢间门口望落去以为食泰国菜,原来系泰式边炉,几特别!一入门口就需要拣套餐同汤底先,我地拣咗Set B,鸡煲+牛板腱火锅放题餐。Set B,鸡煲+牛板腱火锅放题餐成人90分钟 $238;120分钟 $278汤底拣左椰汁鸡汤同泰式清鸡汤,前者放左啲香叶、香茅,味道会比较酸,后者味道似泰式粉面既鸡汤底,几岩打边炉。肉方面叫左牛板腱、卡乐beef、猪豚肉片、酒嫩鸡件。卡乐beef名字几得意,牛味几浓,牛板腱就大大块,牛味无卡乐beef既浓,酒嫩鸡件煮熟左好嫩,个人推荐! 出面有个自助bar,有啲泰式前菜食同炸物。鸡煲细细份几的骰,我地拣左吾辣,味道吾错,放左好多蒜头落去。自助bar仲有啲丸、菜类。饮品款式好多选择,而且比我想像中好饮,杯杯都好饮!椰岛雪香个人推介!佢吾系沙冰,似椰汁饮品,椰汁味好香浓,上面加左啲燕麦。柠檬芦荟绿茶味道清甜,饮落几fresh几解渴,岩晒打边炉时饮。最后甜品时间!有好多日式甜品,例子班兰千层糕、椰汁香芋糕、芝士蛋糕、tiramisu 蛋糕、雪糕、雪条等等!

Set B,鸡煲+牛板腱火锅放题
成人90分钟 $238;120分钟 $278

自助bar仲有啲丸、菜类。
饮品款式好多选择,而且比我想像中好饮,杯杯都好饮!

椰岛雪香
柠檬芦荟绿茶
味道清甜,饮落几fresh几解渴,岩晒打边炉时饮。