2024-05-19 354 浏览
南昌站附近揾食,想平靓正,我谂得海达邨同南昌荟比较经济,一上Vwalk就全部都系连锁店同价钱贵少少(以午餐及下午茶计)。泰原味既炒粉面,即炒午市碟头饭及咖喱都唔错,够获气,重味。唔知系咪我咁好彩,海南鸡饭两次都濑野,一次油饭唔热,一次就油饭生米,鸡就非常一般。星洲猪颈肉炒河炒得干身,少油,获气够,猪颈肉亦都唔错,做得比商场内茶餐厅好食,价钱实惠。同事就次次都干食干炒牛河,话好得。泰式咖喱鸡扒饭椰汁咖喱,极少辣少少甜,份量足味正常,成件大鸡扒比晒你,冇呃秤。呢度食午餐仲有碗足味精例汤你叹下(好重味/但好饮)加$10-$13蚊仲有椰汁冰,珍多冰等等,都几爽㗎!见到隔离枱,马拉栈肉碎炒通菜,肉碎炒茄子,豆腐等等都系热辣辣又靓仔,可以试下,系海南鸡饭唔推介,焗猪又系普通。温提:如果比较大食,就唔好叫下午茶餐,争几蚊,份量少成四份一。(午餐+少食)串烧沙嗲猪肉-$22/两串,又平又好食。

星洲猪颈肉炒河

同事就次次都干食干炒牛河,话好得。

泰式咖喱鸡扒饭

加$10-$13蚊仲有椰汁冰,珍多冰等等,都几爽㗎!

2024-05-16
  • 串烧沙嗲猪