2018-05-06 207 浏览
今日好鬼热,但都阻唔到一班食笃笃车既食客,大家都系为左碗车仔面,连我都唔执输,人排我又排先入面位唔多,但胜在食车仔面,流量够快,餐厅出面都好快终于知点解咁多人排,皆因呢度既汤底真系几特别,餐厅竟然用䲔鱼汤做汤底,个汤底系奶白色既,有杞子等药材,个味真系好特别,真系未试过,呢碗就叫左鱼皮、响铃同埋萝卜,萝卜好清甜,如果响铃同鱼皮可以分汤就更好喇呢碗就叫左少辣,碗汤系红左少少,但估唔到都几辣,入面就有猪皮、猪肠、同牛肚猪肠真系冇得弹,食落有咬口之余仲可以吸汤马拉盏生菜系有d辣,但系够哂惹味蚝油菜心就当然味道正常春卷好松脆,剪开为六小旧,入面应该系素菜,配埋个酸辣汁真系冇得顶鸡翼都系即叫即炸,入面d鸡肉都几滑簿荷青柠梳打入面真系有好多青柠,食完碗车仔面饮返杯真系好正叫左两个套餐,就有咁多野食,呢个价钱真系好抵

入面位唔多,但胜在食车仔面,流量够快,餐厅出面都好快
猪肠真系冇得弹,食落有咬口之余仲可以吸汤
马拉盏生菜系有d辣,但系够哂惹味
蚝油菜心就当然味道正常
网纹春卷
鸡翼都系即叫即炸,入面d鸡肉都几滑
泰酥炸鸡翼
簿荷青柠梳打入面真系有好多青柠,食完碗车仔面饮返杯真系好正
叫左两个套餐,就有咁多野食,呢个价钱真系好抵
2018-05-01
网纹春卷