2018-11-10
约咗旧同事食饭,由于我好耐冇打边炉,所以提议咗打边炉,同事就话佢之前试过呢间泰式边炉,放题形式食到饱,野食既质素亦唔差。我不嬲都中意食泰国菜,而且冇试过泰式边炉,感觉好似几正,最后就决定咗呢间餐厅。同事话同佢上次食个阵既menu唔同,应该系转咗新menu,多咗选择。落完单之后梗系即刻去自助区拣啲前菜、泰式甜品、小食同饮品,再整埋𠮶火锅酱汁埋位。套餐可以拣鸡煲之后加汤打边炉,或者直接打边炉,我地就拣咗后者,加钱叫咗鸳鸯汤底,中辣嘅传统冬荫功汤&椰子鸡汤底,两者都好足料。我地两个都好中意食海鲜,所以特别加咗海鲜拼盘,有大虾、鲍鱼、扇贝、翡翠螺、蚬、青口等等,选择多而且仲好新鲜,不过蚬可能洗得唔够干净有沙,但其他海鲜都唔错,落喺椰子鸡汤度可以食到海鲜原本既鲜味。套餐仲包好多其他配料,肉类有安格斯肥牛、黑豚肉、羊肉片、猪颈肉片仲有泰式特选排骨添。几中意𠮶排骨,落入冬荫功汤底特别入味。火锅配料仲有其他丸类、手打丸、蔬菜盘同自选粉面。个人最中意手打丸,又特别又好味。果然泰式边炉唔同啲,𠮶套餐仲会包埋泰式白凤爪同生菜包。泰式凤爪酸酸辣辣咁,食到好开胃;生菜包都唔错,不过如果肉醉可以辣返啲会更好。如果
落完单之后梗系即刻去自助区拣啲前菜、泰式 甜品、小食同饮品,再整埋𠮶火锅酱汁埋位。
套餐可以拣 鸡煲之后加汤打边炉,或者直接打边炉,我地就拣咗后者,加钱叫咗鸳鸯汤底,中辣嘅传统冬荫功汤&椰子鸡汤底,两者都好足料。
如果仲未够既话,可以再追加其他配料,无限任加,真系劲抵食。