今日来到旺角嘅「阿来泰式地道风味」,呢度嘅泰皇咖喱炒软壳蟹真系系啖啖咖喱香味,佢嘅软壳蟹香脆爽口,每一口都系新鲜嘅海鲜味道,配埋浓郁嘅咖喱汁,令人回味无穷。菠萝炒饭啲菠萝粒同米饭完美结合,每一口饭粒都系带糖心嘅菠萝香,另外亦有虾仁、肉松、蚬肉等配料,非常丰富。猪颈肉炒通菜炒得恰到好处,肉质鲜嫩多汁,同埋啲通菜清脆爽口,口感好好食到一啖接一啖。饮品方面,青柠梳打浓郁嘅青柠味道同汽水嘅气泡融合得恰到好处,清新怡人,岩晒配搭泰国菜。椰青一开口就椰香四溢,啖啖椰肉配埋清凉嘅椰水,绝对系一道清新圣品。环境方面,阿来泰式地道风味装修简约舒适,服务态度亲切,有宾至如归嘅感觉!睇嚟讲呢度嘅菜式地道正宗,口味丰富多变,性价比高,例如菠萝炒饭同炒通菜都系$68、$78;加上舒适嘅环境,绝对系一个令人流连忘返嘅泰式餐厅~可以嚟多几次!