最近去左牛头角Foodhall by Moon Thai食Lunch,真系好享受😋🍝冬荫公虾扁意粉整体黎讲唔太辣,带有淡淡地嘅酸味,香茅嘅味道特别重,令人感受到正宗嘅泰国风情,真系好开胃🍤🥚🍞烟三文鱼班尼迪克蛋佢似乎系配咗士多啤梨蛋黄酱,口感丰富又特别😍只蛋超流心,咬落去啖啖都有享受,碌柚肉令成道菜更加清新,真系好有层次感🧋泰式奶茶味道唔会太甜,茶味浓郁,完全保留咗泰国奶茶嘅特色,上面嘅拉花靓到打卡一流☕泰式脏脏奶茶同样唔会太甜,茶味香醇,上茶下奶呢个渐变层,真系唔可以错过🥤🍌香蕉朱古力煎饼起初我担心会食唔晒或者太腻,但食落去劲好味,唔会「死甜」,个香蕉香味十足,煎饼外脆内软,口感非常好🍌🍫👥除咗美食,呢度啲服务态度都非常好,空间感大,环境宽阔又够光。虽然系开放式厨房,但抽气系统做得好好,冷气又适中,用餐时都好舒适,佢哋仲有BB凳,好啱一家大细去用餐💖总结来讲,呢个Lunch食得好满足又好满意,期待下次再嚟享受😋🌟

🍝冬荫公虾扁意粉

🥚🍞烟三文鱼班尼迪克蛋