2019-02-25
由欧洲传入, 充满皇室优雅感既Fusion泰菜餐厅:: Blue Elephant 💙之前已经黎食过佢既鸟笼Tea Set .. 今次见佢出埋Semi brunch buffet (只限星期六、日呀!!)价钱又系好affordable, 当然要约埋朋友黎试下 ~~一共8款main course可以拣, 价钱由$188~$288, 已经包埋超过20款自助食品个人觉得算抵食 (到main course黎埋更加觉.. 因为份量坚多!)见到个buffet系由11:30~15:00, 所以落左单之后就争取时间拿拿声出去拎野食啦~~~ XXDD椰子鸡汤 🥣有鸡汤既鲜甜加香茅既清新, 又唔会太油~ 几好饮 !!自助区虽然细细地但铺满各种各样泰式小食同甜品种类都几丰富 而且好多款都好吸引😋加上每次refill都会有少少新野 ~ 唔会食厌😆单系沙律都有三款🥗我最钟意系 金柚芒果沙律!! 好清新开胃泰式炸鸡球:: 入口嫩滑, 但要沾埋泰式酸辣汁先够味~~比利时炸虾:: 炸得刚好 薄薄的炸皮够松脆!!虾味亦几突出 唔算太油腻 就咁食都好正~ 🍤必试同埋比人拎得好快🌟 基本上一refill就即刻形成队列排队拎
拿拿声出去拎野食啦~~~ XXDD
椰子鸡汤
有鸡汤既鲜甜加香茅既清新, 又唔会太油~ 几好饮 !!
种类都几丰富 而且好多款都好吸引😋
加上每次refill都会有少少新野 ~ 唔会食厌😆
沙律
我最钟意系 金柚芒果沙律!! 好清新开胃
泰式炸鸡球
比利时炸虾
虾味亦几突出 唔算太油腻 就咁食都好正~ 🍤
必试同埋比人拎得好快🌟 基本上一refill就即刻形成队列排队拎😂
马可慢煮花生软糖配菠萝
马可慢煮花生软糖配菠萝
非常钟意既一款 菠萝好好好鲜甜好正🍍
马可花生软糖有少少软糯感 几得意呢, 重点系两者好夹!!
特色海南鸡饭
完全无谂过个main course份量都咁大份😂 我谂就算净食main course都已经好够饱😂
特色海南鸡饭
酱汁好惹味, 偏辣... 怕辣既 (好似我咁) 唔好沾咁多😛
个饭真系好多 最后食唔晒 😂
泰式软壳蟹炒饭
泰式软壳蟹炒饭
呢个超好味呀推介大家拣佢!! 软壳蟹大只又多汁 仲要有好多蟹羔!!🦀
炒饭本身已经好足料好好味 又多配料... 配埋炸蒜口感丰富!! 很不错
七彩颜色既 意大利芝士泡芙 有惊喜
芝士味其实唔算好重, 但咁样食落反而仲觉得light 唔会滞~~
系一款微微甜 好轻巧既甜品 ❣
甜品
芒果偏酸 但配埋椰汁糯米饭就好夹~
甜品
水果鲜味几出, 几清新!
甜品
好多时想叫人帮手加水都要等好耐.... 如果可以改善埋, 又或者直情可以比客人自己拎黎refill既话就非常好喇~
(我地饮汤都饮到够所以无叫餐饮XDDD) 真心性价比几高!
大家有兴趣既话记得打去book位先呀~~