2023-09-10
呢间火锅店以怀旧风情做主题,成晚都播住怀旧广东歌,装修同摆设都别有用心,充满特色😂火锅主打港式X泰式嘅口味,除咗有平时火锅嘅酱料之外,仲有泰式嘅香茅、泰式辣酱、泰国辣椒粉同鱼露等等。火锅嘅汤底同配料都有泰式口味嘅选择,整体嚟讲都几特别,而且几有诚意🍲餐厅有提供火锅二人餐,每人$368,汤底可以三拣一,钟意重口味嘅我紧系拣麻辣豆腐卜汤,汤底越煮越辣同麻,入面仲有莲藕、云耳等等嘅蔬菜🍲另外,有个十分吸引嘅新鲜潮汕牛拼盘,包括雪花牛、三花趾、吊龙同匙仁,见到已经觉得够新鲜,牛肉无乜脂肪,牛味浓又嫩滑🤍海鲜拼盘有蛏子、生蚝同虾🦐热浪响铃午餐肉够特别,外脆内软,渌几渌就食得!呢个二人餐绝对够饱,因为仲有手工饺子、手打丸、有机蔬菜同埋水云面🥢手工饺子同手打丸都有多款嘅选择,可以按自己口味去拣,最推荐系梅菜猪肉丸同冬阴功杂菌饺🤍